Home | NL | FR | Contact

 

Inleiding

Deze site is een poging om de families bijeen te brengen, zowel in het verleden als tegenwoordig.

De tegenwoordige namen Hoorsele, Vanhoorzele, Verhoosel, Verhoosele en Verreussel zijn afkomstig van de heerlijkheid van Hoorzele, een heerlijkheid dat op de grens lag van het huidige Lochristi en Desteldonk (provincie Oost-Vlaanderen ten oosten van de stad Gent)
Dr. Maurits Gysseling heeft een paar artikels gewijd aan die heerlijkheid in het tijdschrift van de heemkundige kring Oost-Oudburg. Ook bij De Potter en Broeckaert in hun Geschiedenis van de gemeenten van Oost-Vlaanderen - Desteldonk - Lochristi vinden we gegevens over die heerlijkheid. Ten gepaste tijde zal ik de geschiedenis van de heerlijkheid op deze site plaatsen.

Vooraleer ik de stamboom op de site plaats, heb ik uw hulp nodig, niet zozeer om in de muffige archieven te zoeken alhoewel de meeste archieven helemaal niet meer muffig zijn, maar om de gegevens van uw huiselijke kring te verkrijgen.
Ik heb een tiental jaren terug reeds inlichtingen verkregen van een tak in Antwerpen en van de tak in Sas van Gent en IJzendijke. Maar omdat er waarschijnlijk veel veranderd is op tien jaar wil ik toch in contact komen met die personen.
Ik heb een pagina met een formulier gemaakt waardoor het veel gemakkelijker is om gegevens door te sturen. Natuurlijk kunt u uw gegevens per post doorsturen. Mail mij om mijn postadres te vragen.
Later kan iedereen die het wil zijn foto toevoegen.

Waarom ik de site Hoorzele.be genoemd heb? De naam Hoorzele spreekt voor zich en de extensie .be heb ik gekozen omdat onze roots in België liggen, of we dat nu graag hebben of niet.
Want wie heeft nu de juiste schrijfwijze? Ik dacht vroeger dat de naam Verhoosele de juiste was maar bij het opstellen van de stamboom ben ik vlug van gedachte veranderd. Dus om alle verwarring te vermijden heb ik de site Hoorzele.be genoemd.
Dat neemt niet weg dat u voor uzelf een genealogische homepage kunt maken van uw familie, zowel van uw vader als van uw moeder. Ik heb ook zelf een genealogische homepage gemaakt (www.verhoosele.be) met de takken van mijn vier grootouders. Drie van mijn grootouders hebben weinig te maken met Hoorzele. De enige aanknopingspunt is dat één van hen gehuwd was met een Verhoosele, maar zo zijn er veel.

U kunt uw gegevens online invoeren, per e-mail of per brief. Om mijn postadres te weten stuurt u mij een e-mail.

 

Copyright  Francoise Verhoosele